A Gazdakör – bemutatkozás

A bemutatkozás mindig nehéz. Hisz akarva-akaratlanul ott van bennünk az, hogy sokkal jobb színben tüntessük fel magunkat, mint amik ténylegesen vagyunk, ezzel együtt elrugaszkodjunk a valóságtól. Ez általános, így ha Téged kérnélek meg arra, hogy kérlek, mutatkozz be, biztosan nem a biciklis eséseidről, emberi tévedéseidről, vagy a karriered bukópontjairól mesélnél.

Így van ez a Gazdakör esetében is. Nehéz nem elrugaszkodni, nyilván nehézségek és buktatók itt is akadtak, ám ezzel együtt mégiscsak egy sikeres egyesületről beszélhetünk. No de, akkor vágjunk is bele.

Sokak fejében, mint Budaörsi Gazdakör él a név. Pedig valójában Zsámbék medence és térsége Gazdakör. Rengeteg település csatlakozott hozzánk, viszont tekintve, hogy az egyesület elnöke budaörsi, így az a döntés született, hogy először itt, Budaörsön érjük el a céljainkat, és amennyiben ez sikerül, úgy egy meglévő példa alapján sokkal könnyebb lesz mindezt a többi település életébe is átültetni. Próbálkozás, tanulás, siker. Ez motivál itt mindenkit.

„Budaörsön érjük el a céljainkat”, milyen célokat? – merülhet fel a kedves olvasóban. A Gazdakör fő feladata első sorban a hazai, termelői ízek népszerűsítése, az egészséges életmóddal egybekötve. Persze nem fitness guruk vagyunk vagy táplálkozási tanácsadók, viszont egy költői kérdést feltéve talán könnyebb lesz megérteni: friss, magyar epret ennél inkább, vagy külföldi importot? – aki kóstolta már mindkettőt, annak nem nehéz a választás.

A céljainkat pedig, hogy másképp tudnánk megvalósítani, mint személyesen? Igen, mi odamegyünk hozzád, a gyermeked óvodájába, összerántunk egy piacot a város szívében, megvendégelünk egy jó ebéd-uzsonnára, és megmutatjuk, hogy vannak ízek, amik felejthetetlenek. Cselekvés, ez a mi titkunk.

A mottónk „cselekedni kell és nem beszélni róla” talán klisés. Aki ismeri a munkásságunkat, az viszont láthatja, hogy ezt komolyan is gondoljuk. Megyünk, teszünk a városért, és a Ti egészségetekért. Ám jöhet a kérdés, miért mondunk ellent a mottónknak? Miért kezdünk el beszélni, miért nem folytatjuk a cselekvést? Cselekszünk, viszont fejlődnünk kell. Szintlépésre van szükség.

Ahhoz, hogy többet tehessünk értetek, meg kell ismernetek minket, a munkásságunkat, tagjainkat, és mindent, amit képviselünk. Ahhoz, hogy többet tehessünk, Nektek kell megbíznotok bennünk. Ahhoz, hogy nagyobb hangsúlyt kaphasson az, amit képviselünk, egy szintet kell lépnünk és veletek a kapcsolatot minél szorosabbra kell fűznünk. Ezt sajnos csak így érhetjük el.

Azzal, ha ott lehetünk a közéletben, már nem csak szóbeszéd tárgya lesz az egészség és a hazai ízek. Nem csak szóbeszéd tárgya lesz, hogy mivel is kellene etetnünk a gyermekeinket. Tettek lesznek, mint ahogy most is, viszont, ha mindezt a városban is hangsúlyossá tudjuk tenni, akkor tudunk változást elérni. Nekünk ez a célunk.

Az elkövetkezendő időkben a fejlődés és a kommunikáció hatalmas hangsúlyt fog kapni. Természetesen folytatjuk az eddigi tevékenységünk, de ezt kiegészítve fogunk nektek mesélni mindenről, a hogyanokról, a miértekről, és Budaörsről.

Mivel mindez rólatok és nektek szól, így ne tartsátok magatokban, ha kérdésetek van, javaslatotok, neadjisten támogatnátok munkásságunkat. Mindezt megtehetitek itt, az oldalon belül üzenet formájában, Facebookon, illetve Instagrammon, de ha más nem, az utóbbi két platformon egy lájkkal és egy követéssel is kifejezhetitek szimpátiátokat.