Nejlontalanítás

Megtörtént a bejelentés, amit az elmúlt időszakban reklámoztunk nektek. Ezt a rövid, de annál tartalmasabb adást a Facebook oldalainkon tudjátok megtekinteni!

A bejelentés maga pedig nem mást, mint a Gazdakör és a hozzá tartozó piac kizöldülése. Most már nem csak a logónk, hanem a tevékenységünk is reprezentál egy, az egész világot érintő problémát, ami mellett nem engedhetjük meg, hogy elmegyünk.

Az ember, amíg nem látja tettének konkrét következményét – sőt, sokszor akkor sem -, vagy amíg nem kap azonnali visszacsatolást egy tette után, addig nem tesz semmit. Ez pedig súlyos problémákhoz is vezethet, a mi példánkban globális szintű problémához. Ez pedig a globális felmelegedés.

Az emberi hanyagság olyan méreteket öltött, amelyet a bolygónk már nem bír el. Évről évre gyengébben fog teljesíteni, aminek következményei akár drasztikusak is lehetnek.

Sok kicsi sokra megy alapon, úgy éreztük hozzá kell tennünk ahhoz, hogy a bolygónk legalább egy picit jobban érezze magát, és Budaörsön élen járni környezetvédelem kapcsán is. Hisz igaz, amit az ökoizmus gondolkodói kimondtak (és lett az egész mozgalom szlogenje is):

„A Földet nem szüleinktől örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Ezen gondolkodás mentén, a Gazdapiac a mai nap fokozatosan műanyag mentes, kivezetjük az egyszer használatos nejlonzacskókat, az ott megvásárolt termékeket vagy saját, sokadjára használt zacskóitokkal, vagy a helyben árusított, a környezetünkre nem veszélyes, sokszor használatos és kitartó táskáitokba fogjátok tudni pakolni.

Létre is hoztunk egy Facebook csoportot, ahová várjuk azok jelentkezését, akik ötleteikkel vagy tetteikkel támogatnának minket ebben a munkában!

Hisz a mondásunk most jelenti talán a legtöbbet. Cselekedni kell, s nem csak beszélni róla.