A második lépés értetek

Július 20-án jószívvel ébredtünk egy újabb, egy zöldebb piacra! A Nőgyár projekttel karöltve a Budaörsi Gazdakör megálmodta, hogy július 1-től lépésről-lépésre, műanyag zacskóktól mentessé teszik a piacot. Ezzel egy újabb nagy lépést tettünk környezettudatosságunk útján, amiért külön köszönet illeti meg Kisberk Balázst a Budaörsi Gazdapiac létrehozóját és üzemeltetőjét.

A Nőgyár Boutique nevű kezdeményezés Nagyné Németh Adrienn vezetésével indult útnak, a projekt keretein belül az otthon ápoló anyukák készítenek el termékeket, ezentúl a gazdapiac textilzacskóit is. Bevételüket az édesanyák bérén túl, jótékony célra, a Mesenincs fejlesztőház és szülősegítő központ támogatására fordítják.

„Örömmel fogadták a piac látogatói, hogy végre vásárolható textilzsák a gazdapiacon, azt pedig sokan csodálták, milyen szép kezdeményezést támogatnak, ha vesznek belőlük. Jó érzés az is, hogy a vásárlók többsége már eleve készült, és csupán kiegészítésként kért egy-két darabot.”

Gazdáink beszámolója alapján is egyre tudatosabbak a vásárlók, hoznak magukkal üveget a savanyúságnak, vagy textil zsákot a zöldségeknek.

A Budaörsi Gazdakör, ahogyan a múltban, a jelenben, szintúgy a jövőben is, minden teret biztosít az egészséges életmód és a környezetvédelem elősegítésére.
Mert cselekedni kell, és nem csak beszélni róla!

A Gazdakör 2019 augusztus 1-én, a kora délutáni órákban (13.00-14.00) egy újabb nagy bejelentéssel készül! Mi már türelmetlenül várjuk, és ti?