Nejlontalan interjú

A minap a Budaörsi Televizióban járt Kisberk Balázs, a Gazdakör elnöke. Itt egy kellemes interjú keretein belül beszélgetek a nejlontalanításról és a Gazdapiac jövőjéről, amit szeretnénk nektek itt is összefoglalni.

Fontos beszélnünk arról, hogy tudatosak vagytok. Már eddig is készültetek nagyon sokan saját zacskóval, vagy akár saját műanyag edénnyel. Így, hogy ti is figyeltek, sokkal könnyebb az átállás is.
Ez még ugyanis egy tesztidőszak, ahol veletek együtt keressük a legjobb megoldásokat a nejlontalanítás teljes kivitelezéséhez. Szóval minden visszajelzést szívesen várunk!

A Budaörsi Városi Televízió vendégül… – Budaörsi Gazdakör

A Budaörsi Városi Televízió vendégül látta Kisberk Balázst, a Gazdakör elnökét egy kellemes interjúra. A nejlontalanítás volt a téma, aminek kapcsán itt…


A Gazdakör számára, mint ahogy az eddigi beszámolóinkból is láthattátok, fontos a magyar termékek népszerűsítése. Hihetetlen sok gyerekhez sikerült eljuttatnunk pl. gyümölcsöket, mézet. Úgy gondoljuk, ha valaki találkozik a jó magyar ízekkel, az sokkal tudatosabb lesz a jövőbeni vásárlásai során, sokkal kevésbé tudják majd átverni, amivel nem, hogy a saját ízlelőbimbóinak segít, de az egészségének és nem utolsó sorban a magyar gazdáknak is!

A nejlontalanítás kapcsán a zöldhulladék kérdése is felmerült, amire ismét csak pozitív választ tudtunk adni, hála nektek. Többen közületek ugyanis keresi a gazdák megmaradt, már-már hulladéknak számító termékeit, hogy a saját otthoni kis gazdaságánál fel tudja ezt használni, akár mint eleség, akár mint komposzt.

A piac fejlesztése mindig egy sarkalatos kérdés volt. Hisz az igény meg van rá, de sok szempontból kötöttek a kezeink. Új helyszínt például a ti megszokott rutinjaitok miatt nem tudunk elképzelni. Miattatok van ez az egész, így minden változással titeket kell szolgálnunk. Maradunk hát az aktuális helyszínnél, s ennek a komolyabb fejlesztésénél.

Mint tudjátok, nemsokára elérkezik az önkormányzati választás, amin a sikeres szereplésünk sok lehetőséget meg fog nyitni majd.

Addig is a legfontosabb napirendi témánk, amiről szintén olvashattatok már, az az, hogy tetőt húzzunk a fejünk fölé! Ennek alakulásáról természetesen azonnal értesítünm majd benneteket.

Zárásképpen pedig meg kell említenünk, hogy a városvezetéssel nagyon jó az eddigi együtt működésünk, több ízben könnyítik meg a piacunk életét. Ámbár eljött az ideje a fejlődésnek, s bízunk benne, hogy ebben is társra találunk nem hogy bennük, de bennetek is!

Tudjátok, cselekedni kell, s nem csak beszélni róla. Cselekedjünk hát közösen!