A Budaörsi Gazdakör a politika porondján

A mai nappal elindult az önkormányzati választások kampányidőszaka. Mint tudjátok a Budaörsi Gazdakör is indul, ezért szeretnénk elmesélni nektek néhány dolgot, néhány pletykát tisztázni és elmondani, miért is tesszük mindezt.

A Budaörsi Gazdakör működése nem ma kezdődött. Hosszú évek óta próbáljuk eljuttatni a magyar termelői termékeket az emberekhez, a multik és a leértékelt műanyagok világában. Valljuk be, ez nehéz. De talán nevezhetjük ezt a mi kis saját ’kattanásunknak’. Megrögzötten hisszük, hogy ezek bemutatása, eljuttatása hozzátok akár a piacon, akár az óvodákon, rendezvényeken és egyebeken keresztül elengedhetetlen. Ez az idők folyamán kiegészült egy ÖKO gondolkodásmóddal, természetvédelemmel és a műanyagmentességgel.

Nézzük az üzleti részét először, hisz mégiscsak anyagias világban élünk. Ezt például egy szóban is össze tudnánk foglalni: nincs. A Budaörsi Gazdakör működése kiadás. Még ha vannak is kisebb pénzmozgások, ha erre alapoznánk a megélhetésünket, akkor a több mint 20 tagunk közül nagyjából 1 ember se tudna megélni. Nekünk ez az egész egy plusz kiadás, mind az időnket, mind a pénzüket illetően. Egyszerűen ebből a szempontból nem éri meg.

A Budaörsi Gazdakör politikai hovatartozása is érdekes. Míg sokszor használunk a képeink, megfogalmazásaink során, és fogunk is, olyan eszközöket, amiket más politikai pártok, mi magunk nem tartozunk se a jobb, se a baloldalhoz. A Budaörsi Gazdakör azért indult el az önkormányzati választásokon, hogy a politikai beleszólás adta lehetőséget megragadhassuk, és ezzel érvényesítsük az eddigi tevékenységünket még inkább. Tehát az egészséges életmód, a környezetvédelem, a gazdák érdekeinek védelme és segítése. Hosszan sorolhatnánk, a célunk mindenképpen az, hogy megmutassuk nektek ezek fontosságát, illetve annak a fontosságát, hogy egy megfelelő ökoszisztémában mennyire elengedhetetlen benne lenni.

A Budaörsi Gazdakörnek, mint ahogy említettük, anyagi érdeke nincs, de a magyar gazdáknak már 1-1 plusz vásárlás is sokat jelent. Nekik az életük, a munkájuk benne van azokban a finomságokban, amiket például egy piacon árusítunk, nekik fontos az, hogy segíthessék önmagukat és családjukat is anyagilag. Így két legyet üthetünk egy csapásra. A ti életetekbe eljuttatjuk a magyar termékek nagyszerűségét, míg a gazdáknak megpróbálunk lehetőséget adni arra, hogy jobban élhessenek.

Pletyka szinten megkaptuk már azt is, hogy majd egy másik párt javára vissza fogunk lépni. Ezt ezúton is szeretnénk cáfolni. Nekünk ez egy megmérettetés, egy erőpróba, hogy miképp is állunk, képesek vagyunk-e arra, hogy a város működésének e részébe is belopjuk magunkat, így segítve az előző pontba foglaltakat. Szóval nincs szó visszalépésről, nem is lesz, egyenes háttal, arcunkat felvállalva állunk ki elétek, és ez így is lesz, amíg Budaörs, mint város, létezik.

Szóval igen. Amennyiben szimpatikus nektek ez a cél, amennyiben ettetek már rajtunk keresztül finomságokat és szeretnétek ti is a tudatos emberek közé lépni az életmódotok, az étkezéseitek, a környezetetek kapcsán, akkor a voksotokat nekünk adjátok. A működő rendszerek kiegészítéseként szeretnénk kedvezőbb helyzeteket teremteni nektek, aminek első lépése ti magatok vagytok.

Dolgozzunk együtt és legyen minden körzetnek gazdája