Sikeres volt a diszkrimináció ellenes rendezvény

A Budaörsi Gazdakör együtt érez mindazokkal, akik életük során szembesülnek a hátrányos megkülönböztetéssel. Ezt kinyilvánítva rendezte meg a Diszkrimináció ellenes rendezvényét tegnap 2019. október 4-én a Lévai utcai Közösségi Házban. A rendezvény meghívott vendége volt Sztojka Edina, a gyulai kórház hospice osztálynak dolgozója, aki idén nyerte el az Aranypánt címet.

A Roma Sajtóközpont által 2015-ben alapított Aranypánt-díj az egyik legjelentősebb magyar civil díj. Romák és nem romák minden évben soktucatnyi roma embert jelölnek a díjra, akik egyebek mellett a szakmájukban elismerést vívtak ki. A roma civil szervezetekből álló zsűri közülük választotta ki a lentebb olvasható tíz jelöltet. 2019-ben Sztojka Edina ápolónő kapta ezt a kitüntetést, aki elmesélte nekünk küzdelmes életét és a diploma megszerzéséhez vezető olykor göröngyös útját. De elszánt akarattal elérte célját, és ma a Gyulai Kórház hospis osztályán dolgozik, amely munka nemcsak fizikai, hanem inkább lelki megterhelést kíván tőle. Nem véletlen tehát az ő jelölése, amelyet a kórházban dogozó főnővér indítványozott és sokak akaratából Edináé lett a kitüntető cím az Aranypánt díj.

A rendezvényen fellépett a Romano Glasso budaörsi művészeti csoportja Lakatos György János vezetésével. Az együttes gitárosa Fekete Márk, az együttes énekhangjai pedig Kuti Petra és Bajnóczi Krisztina valamint Hupcej Dorina Portály Márko, Aller.N.Alma kicsik és nagyok mind annyian, akik elhozták ritmusos, élvezetes muzsikájukat a résztvevők nagy örömére.

A rendezvényt a már megszokott gazda ízek koronázták meg. A svédasztalon finomabbnál finomabb szendvicsek várták a résztvevőket.

Köszönet a rendezésért és a vendéglátásért.

Az összefoglalót Major Edit írta.

Fotó: Veiland Gyula