Változékony lesz az időjárás

Hétfőn kezdetben a Dunántúlon eshet, majd napközben fokozatosan északkelet felé mozdul el a csapadékzóna, melyből több helyen kell esőre, záporokra készülni. Eközben délnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, és kisüt a nap. A déli-délnyugati szelet élénk, délkeleten és nyugaton, délnyugaton helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalban 4-13, délután 12-18 fok várható.

Hidegfronti hatás.

Kedden az Alföldön, a főváros környékén és északon tartósan megmaradhat az éjszaka képződő köd és alacsony szintű rétegfelhőzet. Máshol változóan felhős lesz az ég. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. A középső és észak-dunántúli tájakon élénk lehet a délkeleti szél. Hajnalban 1-8, napközben 9-17 fok várható.

Szerdán ismét többfelé eshet, legkisebb eséllyel keleten, északkeleten, ahol némi napsütés is lehet. Itt 15-17, máshol 10-14 fokra készülhetünk. Időnként élénk lesz a keleti-északkeleti szél.

Csütörtökön eleinte többfelé, délután inkább már csak északon és keleten fordulhat elő gyenge eső, zápor. A déli-délkeleti szél időnként élénk lehet, délután 10-15 fokra számíthatunk.

Pénteken többfelé szeles, de szárazabb, továbbra is enyhe idő jöhet.

Forrás: idokep.hu