Évnyitó a Városi Klubban

  1. január 9.-én csütörtökön a Városi Klub szokásos heti összejövetele egy kicsit más volt, mint a többi megszokott klubnap. Ugyanis erre a klubnapra vendégként bejelentkezett a Gazdakör elnöke Kisberk Balázs és Kovalik Sándor, hogy a Gazdakör nevében meglepetéssel kedveskedjenek a nyugdíjasoknak.

Közbejött sürgős feladatok ellátása miatt Kisberk Balázs mégsem tudott megjelenni a rendezvényen helyette Kovalik Sándor mondta el köszöntőjét. A Buda Környéki Televízió késett így a megnyitó beszédet meg kellett ismételni a kamerák előtt.

Kovalik Sándor gazdaszemmel értékelte az 2019-es esztendőt, megemlítve mindazokat az eseményeket, amelyek tarkították a Gazdakör életét. Beszámolt a gazdapiac életéről, a piaci számtalan rendezvényről. Örömmel hallottuk, hogy a piac rendkívül népszerű úgy vásárlók, mint az eladók körében. Lassan azonban, telített lesz, és hamarosan, nem igen tud helyet adni a környékről jelentkező többi gazdának, akik, szívesen jönnének termékeikkel a Budaörsi Piacra. Szólt a nyugdíjasok, és a fiatalabb korosztályok támogatásáról mely mézes reggelikben és gazda ízek kóstoltatásával köthető össze. Mondanivalójának lényeges eleme volt egyrészt a köszönet azért a lelkes támogatásért, amelyet a klubtagok tanúsítottak az Önkormányzati választások idején, ami által a Gazdakör képviselője helyet kaphatott a képviselő testületben. Másrészt ígérete, hogy az idősekkel és fiatalokkal való törődés továbbra is ott szerepel majd terveik között.

Bartha Károlyné Marcsi a klub vezetője szintén szót kért. Beszámolt a múlt esztendő kirándulásairól, a főzőversenyeken való részvételről,  és vázolta a 2020-as esztendő terveit a  várható kirándulásokat is, melyek belföldre és külföldre irányulnak. A tagdíjat 2500 forintra kénytelen emelni a megnövekedett árak miatt, amelyekkel lépést kell tartania ahhoz, hogy megfelelő és színvonalú helyekre szervezze a kirándulásokat.

A Gazdakör 19 üveg pezsgővel és több kiló virslivel érkezett. Durrantak a pezsgős dugók, ropogott a virsli, foszlott a finom belű fehér kenyér. Kellemes beszélgetés mellett mindenki jól érezte magát ezen a klubdélutánon.

Fotó: Veiland Gyula