Csángó Est az I. számú Iskolában

2020.február utolsó szombatján az I. számú Általános Iskolában nagyszabású rendezvényre került sor, melyet a Lions Club szervezett azért, hogy a csángó magyarok küldöttségét és a velük együtt érkező hatalmas létszámú népi tánc-csoportot fogadja és megvendégelje.

A rendezvény díszvendége volt a Gazdakör melynek képviseletében megjelent Kisberk Balázs, hogy kézzelfogható támogatásáról is biztosítsa csángó testvéreinket.

Mit is kell tudnunk a Lions Clubról?

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét, a Lions Clubs Internationalt Melvin Jones alapította 1917-ben az Egyesült Államokban. A jó szolgálat nemes eszméjének teljesítése eredményezte, hogy a Lions mozgalom ma 206 országban van jelen, 46 000 klubban mintegy 1,35 millió tagja van, és a világ legnagyobb klub alapon szerveződő jószolgálati szervezete. A Lions egyben az egyik leghatékonyabban működő jótékonysági szervezet, hiszen célunk, hogy maradéktalanul teljesítjük küldetésünket.

A Lionok jelszava: We Serve. Azaz: Szolgálunk.

Az esten fellépő tánc –csoportok, nagyszerű tánc és ének tudásukról adtak tanúságot, elkápráztatva a meghívott vendégsereget, akik szinte szűnni nem akaró tapssal jutalmazták a fellépőket.

A tombola jegyek kisorsolásánál a Gazdakör most is kitett magáért, három ajándék kosarat adományozott.

A Lions Club vezetője, aki természetesen megjelent a rendezvényen egy lezárt borítékban 550.000 forint összegyűlt adományt adott át a csángó csoport vezetőjének, aki meghatottan köszönte meg e nemes gesztust.