Székely Szabadság Napja Budaörsön is

Nagy sikerű rendezvénnyel ünnepelte a Székely Szabadság Napját a Gazdakör. Március 10-én a Friedmann Házban este hat órai kezdettel megérkeztek a vendégek, vagyis mindazok, akik fontosnak tartották azt, hogy felemeljék szavukat a székelység önrendelkezési jogáért, az autonómiáért.

A rendezvény fővédnöke Kisberk Balázs a Gazdakör elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd Csabay Károly a Városi Könyvtár igazgatója nagyszerű beszédével röviden vázolta a székelység múltbeli és jelen helyzetét beleértve a Trianon utáni állapotok magyarságra gyakorolt kedvezőtlen hatását is.

Ezek után Tündik Tamás és néptánc csoportja következett. Számos nagyszerű tánccal és énekkel bemutatva a székely népdalkört és táncszokásokat, amely elbűvölte a közönséget. Kedvezett a sikernek a tánccsoporttal érkező népi zenekar is akik húzták a talpalávalót.

Egy kis szünet következett azért, hogy a Sapszon Kórus elhelyezkedjen a színpadon. Karnagyuk Kransznai Gáspár igényesen összeállított műsorral tisztelgett a székely ünnep és az azt ünneplők előtt. Műsoruk befejezéseként a Székely himnuszt énekeltük együtt mindannyian.

Ez után következet a kötetlen beszélgetéssel egybekötött vacsora feltálalása, székely módra.

Köszönet a rendezőknek.