Újra kinyitott a Gazdapiac

2020. május 16-án reggel hat órakor újra kinyitott Budaörsön a Gazdapiac. Az Önkormányzattal történt egyeztetések után megmaradt a régi helyszín a Patkó utcai parkoló, aminek nemcsak a gazdák, hanem a több éve ott vásárlók is vélhetően örültek. A piac üzemeltetésének előfeltétele hogy a koronavírus megfékezésére hozott előírásokat úgy, mint – az időkorlátok betartása, a maszk és kesztyű viselése- a vásárlók szigorúan betartsák. Az újranyitás első napján 2020. május 16-án reggel megjelentek a vásárlók, akik tudomásul vették a piac működésének szigorú feltételeit.

Az óvintézkedések betartásért a piac üzemeltetője garanciát vállalt. Ennek értelmében az árusító gazdák sátraikat egymástól két méteres távolságban helyezhették el, kellő távolságban egymástól. Ugyancsak az óvintézkedésekhez tartozik a vásárlók egymástól való másfél méteres távolság betartása is. A nyitvatartási idő alatt érkező korosztályok vásárlási idő intervalluma ugyan úgy, mint bármelyik áruházban a piacon is érvényes, melynek betartását szintén ellenőrzik.

A piacra csak egy kapun át történhet a belépés, ahol a gazdapiac munkatársai ellenőrizték a piacra bejutók létszámát, amely maximum 60 fő lehetett. Az első piac napon a közterület felügyelet a rendőrséggel kiegészülve is megjelent a helyszínen, de a szigorú ellenőrzés ellenére sem találtak semmiféle kivetnivalót, vagyis mindenki betartotta az előírásokat.

A beléptető kapunál maszkokat és gumikesztyűket osztottak mindazoknak, akik esetleg e nélkül érkeztek. A piac üzemeltetője gondoskodott a kézfertőtlenítésről is, melyet az illemhely használata esetére is biztosítottak.

Összegezve elmondható hogy a vásárlók is és az árusok is fegyelmezetten, betartva az előírásokat jól vizsgáztak az első piacnapon.

Fotó: Veiland Gyula