Mézes vajas kenyér a Gazdapiacon

2020. október 17-én a szokásos piacnap merőben más volt mint a megszokottak. Reggel hét órától a vásárlókat a Gazdapiac munkatársai várták megvajazott mézzel csurgatott kenyérrel azért, hogy népszerűsítsék a mindannyiunk által szeretett édességet, a mézet.

A Gazdapiacon már évek óta különböző rendezvények szórakoztatják a vásárlókat vagy ha nem a szórakozásról szól a különleges nap, akkor szól  az ételek vagy gyümölcsök kóstoltatásáról. Az elmúlt években számos rendezvény helyszíne volt a Patkó utcai parkoló. Volt itt  szárnyas szépségverseny, állatsimogatás, arcfestés, gasztronómiai vetélkedők, virágos teraszok és kertek vetélkedője és zsűrizés ami sok résztvevőt vonzott.

Most tehát a  mézé volt a főszerep. Nyolc kg méz került a vajas kenyerekre,és ami feltűnő volt most a férfiak vették át az asszonyok szerepét, ők kötöttek kötényt, ők vitték a kínáló tálcákon a finomságokat. Egy hatalmas termetű méhecske jelmezben járta körül a piacot a gyerekek őszinte örömére.

Reméljük hogy sikerült felhívni a figyelmet a méz fontosságára, az immunrendszer megerősítőjére és az élet meg édesítőjére egyaránt.

Köszönet a szervező Gazdakörnek és a mézet készítőknek egyaránt.