Látogatás Pilisvörösváron

A Gazdakör elnöke Kisberk Balázs és munkatársai május 13-án látogatást tettek Vágány Tamás hús és hentes árú finomságokat forgalmazó újonnan megnyitott üzletében a Pilisvörösváron a Spájzban.

Kedves fogadtatásban volt részünk mert máris ott gőzölgött előttünk a finom kávé miközben Vágány Tamást kérdeztem arról hogyan is kezdődött a vállalkozás.

Családi vállalkozásuk története 1994-re nyúlik vissza, és azóta vagyis több mint két évtizede gyártanak húsipari termékeket. Akkor még Tamás szülei voltak a vállalkozók, de napjainkra már Tamás is derekasan kiveszi a részét a munkából.

Kezdetben füstölt árukat készítettek, de iskolái elvégzés után Tamás egy technológus irányításával megtanulta hogyan kell a debreceni, virsli töltelékanyagát elkészíteni, és hamar beletanult a mesterségbe.

2013-ban családi összefogással mini húsüzemet hoztak létre, ez által a legmagasabb minőség mellett az egyre növekvő mennyiségi igényeket is ki tudják szolgálni. Vagyis a sonkák és felvágottak mellett debrecenit, virslit, kenőmájast, sváb hurkát, pácolt húsokat készítenek és forgalmaznak. Akkora volt a kereslet hogy a Spájz nevű üzletet megtudták nyitni és naponta feltölteni friss áruval. Az üzletnek máris nagy vevőköre van. Az üzemben elkészült termékeket-mely két percre található – azon nyomban szállítják, a boltba ahol máris bekerülnek a sütőbe. Ez által friss étel kerül a vásárolók elé a pultra.

A húsüzemben tőkehúsokat 2013 óta dolgoznak fel, amit a Debrecen melletti vágóhídról vásárolnak heti két alkalommal. Sertés és marha húsokat használnak fel termékeik elkészítéséhez. Készítenek belőle egyedi ízesítésű füstölt kolbászt, hurkát, szalámit mindig törekedve arra, hogy termékeik kiváló minőségű magyar alapanyagokból készüljenek. Harminc éve ugyanazzal a minőséggel készülnek a termékeik. Mint azt Vágány Tamás elmondta a minőség megőrzése mindenkor megtérül, hiszen készítményeiket előszeretettel vásárolják, úgy Pilisvörösváron az üzletben és a piacnapon havonta egyszer, valamint Zsámbékon a piacnapokon, és a Budaörsön szombatonként a Gazdapiacon. Annak idején édesapja Budapesten a Garai téri piacon is árulta a termékeiket.

Körülnéztem az újonnan nyitott üzletben és minden elismerésem a gazdáé. A ragyogó tisztaságú üvegpultok mögött disznósajtok, hurkák, kolbászok, császárhúsok, abált szalonnák sorakoznak csábító sorrendben. Helyben fogyasztásra ajánlottak a következők: sült kolbász, rántott húsos szendvics, sült császár, grill csirke, sült csirke szárny, sült csirkecomb. Mindezekhez a legjobb helyről származó savanyúságok is rendelhetők.

Az üzletben megtalálhatók más gazdák készítményei is. Közöttük felismertem a Csengő Manufaktúra tejtermékeit, de más gazdák kínálataiból származó szörpöket, vagy mézeket.

További tervekből sincs hiány, hiszen belátható időn belül egy kifőzdét nyitnak, ahol szintén saját termékeik mellett finom ételekkel várják a vásárlókat.

Miközben beszélgettünk máris betértek egy kis falatozásra az úton megfáradt vagy megéhezett autósok, hiszen ne felejtsük el hogy a Spájz Pilisvörösvár főútján található, amely nem elhanyagolható szempont.

S hogy mi se maradjunk ki a jóból nekünk is meg kellett kóstolnunk a Spájz ízeit. Biztosíthatom a leendő vásárlókat, hogy nem fognak csalódni bennük.

Kívánunk további sikereket és az eddig elért eredményekhez gratulálunk.