Facsemeték osztása a budaörsi Gazdapiacon.

  1. november 19- én a szombati piacnapon tovább folytatódott az őshonos őszibarackfa csemeték ki osztása azok között, akik időben jelezték az igényüket. Az elmúlt időszak nehézségei, különösen az idei nyáron tomboló szárazság miatt a facsemeték osztása elmaradt, de az utóbbi három piacnapon összesen 208 darabot sikerült biztosítani és kiosztani azok között, akik türelemmel kivárták azt.

A megnövekedett igényt figyelembe véve a Gazdakör igyekszik kielégíteni a jelentkezőket, már csak azért is, hogy újból beinduljon az ezen a tájon őshonos őszibarack termesztése. Örvendetes hogy egyre többen jelentkeznek évről évre a facsemetékért.

Mint az köztudott, Budaörsön nagy hagyománya van az őszibarack termesztésének. Sokan ismerik a fa metszésének titkát, de akik nem, azoknak a facsemete mellé egy kis útmutatás is jár, hogy a fák ültetése szakszerűen történjen meg. Fontos ez azért is, hogy az mihamarabb termőre forduljon.

Az őszibarack fákkal törődni kell. Metszeni minden évben és permetezni, de a szaktudás és odafigyelés meg fogja hozni az eredményt.

Öröm volt látni a szép egészséges facsemetéket, amelyeknek ültetése, most még novemberben is aktuális. A kiosztott fajták a következők voltak: Mariska, Ford, Elberta, Champion, Remény

Már csak ültetni kell, és várni a tavaszt, hogy alapos metszés után a fák rügyre fakadjanak és nyárra esetleg már meg is mutassák gyümölcseiket.

Jó munkát és gazdag szüretelést kíván a Gazdakör.