Mézes reggeli a Rózsakert tagóvodában

A Gazdakör elnöke munkatársaival látogatást tett a XXII. kerületi Rózsakert óvodában, hogy mézes reggelivel kínálja meg az óvodásokat. A Gazdakör mézes reggelije lassan már hagyománnyá válik, hiszen az elmúlt évek során több óvoda részesült a finom mézzel csurgatott kalácsból, melyet ilyenkor tálalnak fel az óvodásoknak.

A mézes reggelit megtisztelték jelenlétükkel:

Dankóné Hegedűs Jolán köznevelésért felelős alpolgármester

Pallóné Dr.Kisérdi Imola kormány-főtanácsos Agrárminisztérium

valamint Gál Péter főosztályvezető Agrárminisztérium

A Gazdakör elnöke Kisberk Balázs munkatársaival érkezett a XX. kerületi Rózsakert óvodába közöttük Petneházy Antal méhésszel, aki a vetítéses ismeretterjesztő film bemutatása után szemléltető eszközeit is latba vetve szemléltető előadást tartott a méhek életéről, azok szorgalmáról és munkájuk gyümölcséről, a mézről.

Az óvodások példaértékű fegyelmezettséggel figyelték a rendkívül érdekes összefoglaló filmet a méhek életéről majd ezt követően a szemléltető eszközök bemutatását.

Mindezek után következett a reggeli, a mézzel csurgatott vajas kalácskockák tálalása, ami szemmel láthatóan nagyon ízlett minden megjelent óvódásnak.

A Gazdakör elnökének Kisberk Balázsnak célja, hogy a mézes reggelik alkalmával megismertesse a gyerekekkel a méhek életét, a hasznos kis rovarok munkáját és ezzel együtt a mézet, melynek fogyasztása minden korosztály számára, túl azon, hogy finom, fontos táplálék az egészség védelme érdekében.