Sonkamustra Gazdamódra a budaörsi piacon

Gazdagon megterített kínáló asztal fogadta 2023.március 23-án reggel a piacra látogatókat. Húsvét felé közeledve a Gazdakör minden évben megrendezi a Sonkamustrát, ami az idén legalább olyan jól sikerült, mint az előző években.

Dicséret azoknak, akik részt vettek az előkészületi munkában azoknak akik kora hajnaltól szeletelték a kenyereket, és a különféle sonkákat, pucolták a tojásokat és rendezték el katonás sorrendben a hatalmas tálcákon a kínálásra váró falatkákat, hogy mire megérkeznek a vásárlók már minden a helyén legyen. Az időjárás nem okozott csalódást, Kellemes igazi hamisítatlan tavaszi levegő és napsütés volt osztályrésze mind azoknak, akik kilátogattak a piacra.

Nagyon sokan jöttek ezen a szombaton is vásárolni, hiszen sok minden akciós áron volt meghirdetve.

A hosszas kóstolásnak meg lett az eredménye, de nem volt könnyű feladat, hiszen a gazdák mindannyian a legjobbat akarják piacra vinni. A zsűri végül is döntött, hogy mely sonkák kerülnek díjazásra.

Olyan is akadt, aki a füstöltebbet, volt, aki a sósabbat dicsérte, de a végén megszületett a döntés.
Amely a következőképpen alakult:

I. díjazott neve: Vágány Tamás
II. díjazott neve: Majoros Zoltán
III. díjazott neve: Bozsik Krisztina
IV. Különdíj: Gál Andrea / Gál Ádám


Gratulálunk mindhármuknak és a különdíj birtokosának, és természetesen azoknak is, akik az idén nem kaptak külön elismerést, hiszen néha nem is a díj elnyerése, hanem a részvétel a fontos.

Kellemes Húsvéti Ünnepet kíván a Gazdakör